Provfiske & underhållsfiske Häckebergasjön

I veckan fiskade vi Häckebergasjön med not och på 4 drag så kom där upp  4050 kg vitfisk motsvarande 53 kg/ha. Under reduktionsfisket 2018-2019 såg vi att inte bara fiskätande abborrar (+12 cm) utan hela abborrebeståndet var riktigt dåligt, med till och med väldigt få små abborrar. Under provisket i år ser det mycket bättre ut med ökning av större och mindre abborre, men för att få upp en tillräckligt stor population av större abborre behövs nog några år till. Fiskätande abborre är mycket viktiga då de är viktiga predatorer på yngel som betar på djurplanktonen i sjön, samt för att på sikt bibehålla en mindre mängd vitfisk i sjön. Totalt har 371 kg/ha = 28 180 kg vitfisk fångas sedan förstudien hösen 2017.
Mer info och rapporter om projektet :  Projekt Update Häckebergasjön

Vi hade under en dag även besök av Emil från Linnéuniversitetet som tog prover på fisk angående forskning på Tiamin i fisk.I många forskningprojekt och studier så kan insamlingen av fisk vara en stor utmaning att få tag i rätt mängd, art, stolekar. Vi fiskar runt 15-20 vatten i hela sverige varje år så kan vi hjälpa  så gör vi gärna det. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln