Reduktionsfiske i Pildammarna Malmö (+ 500 kg guldfisk)

Det har varit fiske nästan hela sommaren bland annat för Malmö stad. I lilla Pildammen fångades 578 kg vitfisk motsvarande 642 kg/ha. Fångsten bestod av guldfisk, ruda samt hybrider mellan dessa. Siktdjupet gick från 8 cm till 120 cm under de 12 dagarna vi fiska, dock behöver mer fisk tas upp där i för att få en bra vattenkvalitet. I stora Pildammarna fångades 666 kg vitfisk motsvarande 67 kg/ha. I den stora dammen fanns redan en del undervattenväxter och rovfisk vilket det inte gjorde i den lilla dammen. 

Här är en film på bottengarns-tömning i lilla Pildammen, en flygbild från Eniro hur det brukar se ut och resultatet efter fisket med drönare i stora Pildammen med klart vatten och stor utbredning av undervattens vegetation.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln