Miljöpris till Andreas Hedrén (Växjösjöarna) 

Flygbild över Växjösjöarna Flygbild över Växjösjöarna

Andreas Hedrén, sjömiljöansvarig för Växjö kommun har tilldelats Kemiras miljöpris för arbetet med att förbättra Växjösjöarnas status. Anledningen är hans kompetens och gedigna arbete med att få till åtgärder i både avrinningsområde och framför allt sjöarna för att förbättra kemiska och biologiska processer vilket lett till kraftigt förbättrad status i sjöarna sista åren. 


Vi är glada och stolta att vara en del i arbetet. Det går att läsa mer om utmärkelsen här: http://www.mynewsdesk.com/se/vaxjo_kommun/pressreleases/kommunanstaelld-prisas-foer-sjoearbete-2814580


LOVA-projektet Reduktionsfiske i Trummen, Växjösjön och Södra Bergundasjön avslutas nu i vinter. Redan finns det en slutrapport från Växjö kommun som ni kan ladda ned här: 
Reduktionsfiske i Växjösjöarna 2016-2018

Nästa år kommer en längre rapport på projektet från oberoende konsult och forskare. 2019 kommer preliminärt reduktionsfiske i Norra bergundasjön startas (ni som inte varit i Växjö kan kanske gissa vilken av sjöarna det är på flygbilden). 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln